You must have JavaScript enabled to view the full contents of this site.

Giant Interactive Group Corporate Headquarters   

May 19, 2011
Giant Interactive Group Corporate Headquarters

Courtesy Roland Halbe

Giant Interactive Group Corporate Headquarters
Shanghai, China

We provided structural design—schematic and design development—to Morphosis Architects for the 258,000-sf corporate headquarters on a 44.5-acre-acre site. The western portion of the steel-framed building is covered by a 164,000-sf green roof and contains a hotel, indoor pool, multipurpose sports court and recreational areas. Steel tree columns and wide-flange girders support the slab on metal deck roof diaphragm while a combination of shear walls, steel braced frames and retaining walls stabilize it. The headquarters is bisected by a highway. The east wing contains an auditorium, offices, a library and a café. The offices cantilever 115 feet over a man-made lake, with glass floors providing views of the water below. The cantilever is achieved by steel braced frames and two-story-deep trusses. The building’s complex faceted geometries required extensive BIM coordination with the architect. The green roof and a double-skin façade reduce heat gain and maximize the headquarters’ energy efficiency.